maanantai 21. syyskuuta 2015

Valehtelija Sipilä, Suomi rikastuukin tunti tunnilta. Eläkerahastoissa tuhansia miljoonia euroja, tällaista rahaläjää ei edes Saksalla ole


Sipilä ei jättänyt kertomatta, vaan herra pääministeri valehteli

Pienvittuilija  tutki Suomen velkatilannetta ja hätkähti hyvin yksinkertaiseen totuuteen.
Suomi ei velkaannu, vaan itse asiassa rikastuu tunti tunnilta. Päinvastoin kuin Juha Sipilä sipisi nauhoitetussa tv-lähetyksessään.
Suomella on eläkerahastot, jotka tuottavat koko ajan rahaa valtionkassaan.
Vastaavia rahastoja ei ole Saksalla, Ranskalla eikä Belgialla.
Eläkerahastojen varallisuus on valtavat 183 tuhatta miljoonaa euroa. Se tuottaa koko ajan lisää euroja kassaan.
Ja kun Suomi saa nyt hyvän luottoluokituksen ja alhaisen korkotason ansiosta lainaa negatiivisella korolla, niin Suomella ei mene tosiaankaan huonosti eikä Suomi velkaannu tunti tunnilta.
Suomi vaurastuu tunti tunnilta.
Pienvittuilija on aikaisemmin arvellut syitä Sipilän toimiin. Päättelyn Sipilän syistä saavat tehdä nyt lukijat.
Pienvittuilija loppupäätelmän alla olevista artikkelipoiminnoista, Saatavakellosta ja omista pohdinnoista on yhtä kylmän yksinkertainen kuin Sipilän köyhiin kohdistuvat leikkaukset:
Sipilä valehtelee!Linkki:
Saatavakello kertoo, Suomi rikastuuMikael Kallavuo kirjoittaa, ettei Suomi ole väitetyn kaltaisessa kriisissä esittäen väitteensä tueksi muutamia lukuja. Teollisuustyön hinta on Suomessa (35,9 €) alhaisempi kuin ”kilpailijamaissa”, kuten Saksassa (37,1 €) tai Ruotsissa (41,8 €). Suomen valtionvelka on ylittämässä 60 %, kun sen Saksalla on 80 %, Ranskalla 90 % ja Belgialla 100 %.
”Lisävelkaa voidaan ottaa seuraavan kymmenen vuoden aikana vielä 50–75 miljardia euroa. Vasta silloin Suomen velka saattaisi olla lähellä Saksan ja Ranskan nykytilannetta. Lisäksi työeläkerahastoissa on yli 180 mrd. euroa jota voi hyödyntää hätätilanteessa. (Vastaavia rahastoja ei ole Saksalla, Ranskalla eikä Belgialla.)”

”Valhe, emävalhe, tilasto”

Eläkeasiantuntija Veikko Simpasen mukaan lakisääteisten työeläkerahastojen 183 miljardia (30.6.2015) lasketaan Suomen julkisen talouden varallisuudeksi kansainvälisissä vertailuissa. Samaa sanovat Palkansaajien tutkimuslaitoksen taloustutkijat. Heidän mukaansa ”kestävyysvajelaskelmissa ei ole otettu huomioon julkisia rahoitusvaroja, sillä muissa EU-maissa ne ovat kovin pienet”. Jos näin on, Sipilän laskutoimituksissa ja kestävyysvajepuheissa on kymmenien miljardien virhe.”

Sitten Pienvittuilijan loppukommentti ja hieman kertausta: Miten hallituksen ajama kotitalouksien ostovoiman heikentämisen lisäisi vientiyritysten kilpailukykyä?
No, ei tietenkään mitenkään. Artikkelissa hieman painoarvoa Pienvittuilijan  ihmettelyille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti