sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Kuinka moni olisi äänestänyt Sipilää jos olisi tiennyt mihin se johtaa. Valheellinen myytti Sipilästä suurena johtajana, joka loi itse miljoonansaPOHJUSTUSTA SIPILÄN TAKINKÄÄNNÖN HISTORIAAN

Pienvittuilija ei yllättynyt Sipilän päätöksestä leikata koulutuksesta, vaikka se oli juuri niitä ainoita asioita, joihin Sipilä lupasi olla kajoamatta ennen vaaleja. Ainoita asioita, joita Sipilä edes kertoi ennen vaaleja. Ja oppositiossa Sipilä vastusti mm. sunnuntaikorvauksien leikkauksia. 

Sipilän sanansyöminen on muodostunut hepulle jo perinteeksi, suorastaan menestyksekkääksi historialliseksi voittokuluksi. Sipilä toistaa pääministeriksi päästyään samaa hyväksi havaitsemaansa kaavaa: valehtelee silloin kun siitä on itselle hyötyä. Myös asioiden oikean laidan tietoinen kertomatta jättäminen on valehtelua. Pienvittuilijan yhteenveto asiasta on, että Sipilä siis valehtelee koko hereillä olo aikansa.

Sipilän rikastuminen perustuu huijaukseen ja sumutukseen, samoin kuin Sipilän pääministeriksi pääsykin. Sipilä ei kertonut todellisia aikeitaan saadessaan Solitran (firman, jonka myynnillä rikastui) puoli-ilmaiseksi eikä vaalien alla havitellessaan pääministerin paikkaa.

VALHEELLINEN MYYTTI SUURESTA JOHTAJASTA JOKA ITSE LOI MILJOONAT TUONEEN YRITYKSEN

Vaalien alla ihmettelin sitä, että Sipilän ei tarvinnut juuri kommentoida mitään asiaa. Olla vaan olevinaan menestykseen firman ohjannut johtaja. Siinä on toinen kupla, jota ei koskaan puhkaistu. 
Ensimmäinen on myytti miehestä, joka nosti panoksellaan ja firmansa Solitran it-alan huipulle.

Totuus on, ettei Sipilä perustanut Solitraa, eikä keksinyt menestykseen johtaneita keksintöjä. Sipilä sai Solitran keksijä Lauri Kuokkaselta. Kuokkanen oli jo aikaisemmin perustanut LK-productin, sitten Solitran ja myöhemmin Ultracomin. LK:n Kuokkanen oli jo myynyt Nokialle.

Kuokkanen myi Solitran Sipilälle nimellisellä 30 000 markalla, hirvittävästi todellista myyntihintaa halvemmalla. Kuulin Motelli-romaanin viimeistelyvaiheessa mielestäni varmalta taholta, että Kuokkanen olisi myynyt firman halvalla koska halusi yrityksen pysyvän suomalaisten hallussa. Sipilä piti Solitraa itsellään alle kaksi vuotta ja myi sen 3400-kertaisella voitolla amerikkalaisille. Keksijäpellestä oli tullut pelkkä pelle. 

Tarina päätyi Motellin sivuille ja Latistajien esittämään Pääministeri räppiin, jonka YouTube-videon (Linkki 1) taustoituksesta osa tätä tekstiä on kopioitu (Räpin voi muuten kuunnella live-taustoituksineen Spotifystä).


KUINKA MONI OLISI ÄÄNESTÄNYT SIPILÄÄ JOS OLISI TIENNYT

Kuinka moni olisi äänestänyt Sipilää, jos olisi tiennyt miljonäärin puolustavan niin verisesti vain oman luokkansa asiaa? Vääristelevän tilastoja mielensä mukaan, jättävän kertomatta, että vienti onkin alkanut jo vetää, bruttokansantulo on kääntynyt ensi kertaa vuosiin nousuun, suomalaisen työn hinta edullisempi kuin Ruotsissa ja Saksassa.

Kuinka moni olisi äänestänyt Sipilää tietäessään, että pääministerinä hän tulee leikkaamaan kaikkein yhteiskunnan köyhimmiltä vielä lisää, vaikka Suomi on saanut jo huomautuksen Euroopan neuvostolta nuhteet liian matalasta sosiaaliturvan tasosta (Linkki 2),  piilottavan itse miljoonaomaisuutensa (Linkki 3) ja jarruttavan EU:n rikkaiden verokiertoa suitsevaa lakiesitystä (Linkki 4), Leikkaavan lapsiperheiltä ja opiskelusta samaan aikaan kun itse on verosuunnitellut lapsistaan rikkaita (Linkki 5). Oppositiossa Sipilä vastusti veroparatiiseja. Nyt suunnitellaan lainsäädäntöä, jolla veronkiertäjät pääsevät pälkähästä (Linkki 6).

Listaa voisi jatkaa loputtomiin ja uutta kuraa on taatusti luvassa. Sipilä ei muuta hyväksi havaitsemaansa valehtelun ja sumuttamisen käytäntöään taatusti tulevaisuudessakaan. Eikä Sipilä pysähdy, ennen kuin ihmiset ymmärtävät nousta vastarintaan ja pysäyttävät pääministerin.

Linkit:
Linkki 1 (pääministeri räppi):


Linkki 3 (Sipilä kätki miljoonansa):

Linkki 4 (Suomi jarruttaa EU:n verokiertolakia):

Linkki 5 (Sipilä suunnitteli lapsistaan rikkaita):

Linkki 6 (Sipilä päästää veronkiertäjät pälkähästä, nyt kun on vaara jäädä kiinni vilpistä):


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti