torstai 17. syyskuuta 2015

Suuri kusetus velkakellolla

Pienvittuilija linkitti tähän juttuun liudan nettijuttuja sanojensa tueksi.

Suuri kusetus velkakellolla
  
Sipilä vetoaa suomen velkaantumiseen leikkauksiensa pohjaksi, vaikka itse asiassa Suomi saa lainaa nyt negatiivisella korolla, eli lainaelvyttäminen toisi suoranaista tuloa Suomelle.
Asiantuntijat sanovat Sipilän olevan väärässä.

 
 Ihmisiä pelotellaan velkakellolla. Onneksi sille on olemassa tasapuolinen vastine, saatavakello.


Perustavanlaatuinen kysymys
Lopuksi Pienvittuilija heittää taas peruskysymyksensä kehiin:
Miten hallituksen havittelema kotitalouksien ostovoiman heikentämisen lisäisi vientiyritysten kilpailukykyä?

Vastaus: Ei mitenkään. Päinvastoin.


Tyly toteamus
Pienvittuilijan toteamus joka kestää päälle kaadetut likavedet ja vertailut: Sipilän edustama rikkain yhteiskuntaluokka ei vaan halua lakata rikastumasta. 
Hallituksen päätöksissä korostuu Sipilän oman yhteiskuntaluokan edunvalvonta. Siihen ei kuulu tosiaankaan veronkierron estäminen. Sipilän hallitus suorastaan estää EU:ta rajoittamasta veronkiertoa:

Tukea Pienvittuilijan ajatuksille
Muutkin ovat sitä mieltä, ettei Sipilän edustama rikkain yhteiskuntaluokka vaan halua lakata rikastumasta. Toisen rikkaus on joltain pois systeemiltä. Poliittinen suuntaus on taas otettava kommentissa huomioon, mutta asiaa tässä blogissa on. 
Pienvittuilijan tietää, että aina kannattaa hakea vastinetta valtaapitäville vastustajien leiristä. Sieltä paljastuu hallituksen linja: muita kuin heikoimmilta leikkaamista ei edes oteta vaihtoehtona huomioon. Haave halpatyöfoorumista elää ja voi paksusti Sipilän suojeluksessa. Mutta leikkauksille on siis vaihtoehto olemassa:

Vielä uudelleen linkki saatava kelloon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti