keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Hiljentykää diktaattori puhuuHiljentykää diktaattori puhuu

Diktaattoreilla on ollut tapana pitää kritiikittömiä tv-puheita. Maailman Hitlerit, Stalinit , Maot ja nyttemmin Putinit, ovat harrastaneet tätä propagandan tehokkainta muotoa. Kun ei ole vastaväittelijää, eikä ärhäkkää toimittajaa esittämässä kiusallisia kysymyksiä, niin voi vedellä liirum laarumia mielensä mukaan ja pönkittää omaa näkemystä seikoilla, jotka eivät kestä lähempää tarkastelua.
Tänään on se päivä, kun rakas johtajamme, isänmaan auringonnousu ja lasku herra armoitettu pääministeri Juha Sipilä, uhkaa puhista ja puhkua televisiossa.  Pienvittuilija ennustaa, että Sipilä vuodattaa vuolaita krokotiilin kyyneleitä maamme synkän tilan vuoksi. Tilan, johon on olemassa vain yksi sallittu ratkaisumalli. Sipilän malli.
Pienvittuilijan mieleen vilahtaa lähimenneisyyden aika Keskoslovakiassa. Silloin koko kansa hiljeni kuuntelemaan Kekkosen puheita. Kansa oli lamassa ja suuri ja mahtava itänaapuri eli voimiensa tunnossa. Vähän samoja elkeitä on ilmassa nytkin. No, Kekkonen sentään puhui usein livenä. Sipilän puhe on nauhoitettu, pätkitty ja tutkittu. Pienvittuilijan arvaus on, että 45 minuutin puheesta on puolet leikattu pois. Esko Aho teki pääministeri kaudellaan saman televisiotempun vuonna 1993  ja on mahdollisesti toiminut tämänkin kansan sumutusoperaation taustalla ideoimassa.


Sipilän politiikka on sanelupolitiikkaa
Sipilän tekee politiikallaan armotonta arvottamista vielä huonompiosaisiin ja vielä parempiosaisiin. Sipilä paasaa pienituloisten nitistämisen välttämättömyydestä oman porvariluokkansa puolesta hanakammin kuin sutjakinkaan Taistolainen loistoaikanaan.
Sipilän edustama rikkain yhteiskuntaluokka ei halua lakata rikastumasta. Sen luokan edustajana Sipilä toimii. Vähän yli kolmikymppisenä miljonääriksi ajautuneelta ei voi odottaakaan ymmärrystä köyhien eikä edes normikansalaisten asialle. Vaihtoehtoja leikkauksille ei haluta edes kuunnella. Sipilä paasaa kuin papukaija ulkoa opittuja mantroja.
Kaikki tämä edellä mainittu vielä voisi upota kansaan, ellei Sipilä olisi romuttanut Suomalaista neuvottelukulttuuri ja ryhtynyt sanelemaan kunnon diktaattorin tavoin.
Sipilän politiikassa on kyse käskyttämisestä. Vaihtoehtoja ei diktaattorin mielipiteelle ole olemassa. Sipilän toimesta  Suomessa vallinnut sopimuskulttuuri lyödään kertalaakista hengiltä, mikäli se Sipilästä itsestään riippuu. Sipilä on jo nyt saanut niin paljon pahaa aikaan sanelupolitiikallaan, että yhteiskunnan haavojen paranemiseen menee aikaa kuin kansalaissodassa konsanaan. Ihmisten luottamus poliittiseen päätöksentekoon ontuu kuin kolmijalkainen hevonen.
Oikeastaan on ihan sama mitä Sipilä olisi hallitusohjelmassaan ajanut.  Vaikka hän olisi luvannut jokaiselle ylimääräisen vapaapäivän, niin sitä ei olisi voinut Sipilän sanelemana hyväksyä. Sanelupolitiikka ei vain yksinkertaisesti kuulu tähän päivään.
Pienvittuilija ei aio katsoa diktaattorin puhetta.

Ps. Pienvittuilija ihmetteli taannoin, miten hallituksen havittelema kotitalouksien ostovoiman heikentämisen lisäisi vientiyritysten kilpailukykyä.
No, ei tietenkään mitenkään. Artikkelissa hieman painoarvoa Pienvittuilijan  ihmettelyille.

1 kommentti:

 1. Pienvittuilija osui monessa kohtaa ihan oikeaan arvuutellessaan Sipilän puheen sisältöä. Alla pari nopeinta palautetta verkosta.

  http://www.hameenkaiku.fi/viikko-hame/tyo-ja-talous/29867-sipilan-puheelle-tyrmays-somessa-koyhat-laitetaan-vastakkain-tappelemaan-2015-09-16
  ”….Puuliiton puheenjohtaja Jari Nilosaari ihmettelee Facebookissa, miksi Sipilä hokee samoja asioita.
  - Sipilä toisti itseään! Julkisia kustannuksia ei pienennetä leikkaamalla suomalaista kulutusta ja lisäämällä työttömyyttä!...”

  Tämän kommentin puoluekantaan tai puolueellisuuteen sen enempää kantaa ottamatta Pienvittuilija toteaa, että samaa sisällöllistä tulkintaa löytyy myös tästä lyhyestä kuulijan kommentista.
  http://www.hameenkaiku.fi/viikko-hame/tyo-ja-talous/29866-sdp-n-tuomioja-sipila-luulee-olevansa-kuninkaallinen-2015-09-16
  ” SDP:n kansanedustaja Erkki Tuomioja kummastelee Sipilän puhetta. Hän arvelee Facebookissa, että tämä luulee olevansa kuninkaallinen.
  - Monarkistista meininkiä: pääministeri kertoo kansalle mikä on sille parasta.
  - Oikea paikka olisi ollut ilmoitus eduskunnalle, johon olisi myös voitu suoraan vastata.”  VastaaPoista