tiistai 24. tammikuuta 2017

Trump sen päätti: Naisten kuolleisuus tulee lisääntymään

Joissain keskusteluketjuissa Facessa epäiltiin tämän päätöksen merkitystä, kun eihän tämä suoraan pakota mitään hallitusta tai maata mihinkään. 
 
"Donald Trump antoi maanantaina presidentin määräyksen, jolla kansalaisjärjestöjä kielletään tekemästä abortteja tai tarjoamasta tietoa niistä, jos kyseinen järjestö saa USA:n valtionrahoitusta."
 
Ei pidä paikkaansa! Murha on murha vaikka se tehtäisiin etänä tai välillisesti. On olemassa loputtomasti ihmisiä maailmassa, jotka eivät tiedä edes perusoikeuksiaan. Heillä ei ole koulutusta, eikä näillä luku- ja kirjoitustaidotomilla ihmisillä ole minkäänälaisia perusoikeuksia.
Tieto on valtaa, ellei sinulla ole sitä, niin sinua voidaan johtaa
harhaan. Jos sinulla on voimaa, valtaa ja rahaa, niin olet suunnannäyttäjä. Trumpilla on nyt kaikkea tätä. Tässä tapauksessa suunta on ehdoton: laittomat abortit ja sitä myötä naisten kuolleisuus laittomiin raskauden keskeytyksiin tulee lisääntymään. 3000 miljoonaa dollaria on puhunut, eikä asiasta ole epäselvyyttä.
Kyllä oikeuksiin voidaan puuttua, puuttumatta niihin ihan suoraan. Emme elä tasa-arvoisessa maailmassa. Emme millään mittarilla mitattuna. 10 000 kuollutta naista enemmän Afrikassa ei välttämättä edes välity Suomen viestimissä.
Luku voi olla hyvinkin lähellä totuutta Trumpin vaalikauden jälkeen. Heistä kukaan tuskin on lukenut Kioskin ja Iltalehden juttua, mutta päätöksen vaikutuksen he joutuvat kokemaan.
 
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201701242200058831_ul.shtml
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti