torstai 8. lokakuuta 2015

Valtionvelka on kääntynyt laskuun, paras tapa tyrmätä Sipilismi, Stubb sammuttaisi valot että näkisimmeIloisista uutisista ei tässä maassa tykätä

Iloisia uutisia ei tässä maassa eikä varsinkaan tämän nykyisen hallituksen jyllätessä ole tapana julkistaa. Ja jos ne jonkin instanssin toimesta julkistetaan, niin sitä vähätellään välittömästi. Mitä siitä, että olemme maailman kilpailukykyisimpiä ja innovatiivisimpia maita? Mitä siitä jos koulumme ovat maailman huippua? Mitä siitä, että Suomi on Euroopan vähiten velkaantuneita maita? Mitä siitä, että työvoimakustannukset ovat meillä pienemmät kuin kilpailijamaissa Ruotsissa ja Saksassa?

Poliitikot suoltavat synkkyyttä kansan niskaan ja tämä heikkoon itsetuntoon taipuvainen kansa nielee kaiken kakan, nuollen vielä lautasen puhtaaksi. Raivoporvarihallitus hyrisee tyytyväisyyttään sattumamiljonääri Sipilän johdolla. Heikkoa itsetuntoamme voidellaan vuolaasti. Kaikki varmaan muistavat Sipilän diktaattoripuheen televisiossa. Jälkeenpäin kaikki Sipilän uhkaukset on tyrmätty asiantuntijoiden toimesta, mutta kuka heitä muistaa. Joku hiiren harmaa hipsukka tutkijankammiossaan tai professori monimutkaisissa lausunnoissaan, joista ei löydy virheitä, muttei sitä tärkeintä ajatustakaan. Kukapa heitä muistaisi, mutta kaikki muistavat parhaaseen katseluaikaan eetteriin erittyneen diktaattorin puheen.Hallituskumppanit omilla apajilla, paitsi Soini joka on vain eksyksissä

Sivussa Stubbi pelaa Kokoomusnuoren innolla kavereilleen pimeitä miljoonia otsikolla: Osakeomistuksen kätkeminen lisää avoimuutta eli pimeään laitto lisää valoa. No, tuo väite menee varmaan lopulta läpi, että paukahtaa. Onhan Kokoomuksella jo lanseerattu onnistuneesti työväen presidentti ja kiva hokema, "vastakkain asettelun aika on ohi".
Soini ei tiedä alkaisiko porvariksi. Suunsoitto ei enää onnistu, kun pitää ministerinpaikan säilyttääkseen olla hiljaa ja Soinin äänestäjiä käy sääliksi. Perussuomalaisten poliittinen selkäranka murenee ja epäluottamus puolueeseen kasvaa kuin ne kuuluisat kansallisikoniksi nousseen jääkiekkoilijan leukaperät vielä vanhoilla päivillä.


Paras tapa tyrmätä rikkaiden etua ajava Sipilismi, on jakaa hyviä uutisia silläkin uhalla, että se saattaa vaarantaa meidän huonon itsetuntomme

Pienvittuilija eksyi hieman aiheesta, joten palattakoon siihen, eli alla olevaan uutiseen: Suomen velkakierre on katkaistu! Eikä tässä ole otettu huomioon edes niitä 183 tuhatta miljoonaa euroa, jotka Suomella ovat eläkerahastoissa (Ranskalla ja Saksallahan tällaista rahasto ei edes ole).
Suomen Pankki, eli valtio, on ostanut velkakirjoja itselleen siihen malliin, että tästä lähin Suomen valtionvelka ulkomaalaisilla sijoittajille pienenee päivittäin. Valtion omistaman Suomen Pankin velat ovat valtion velkaa itselleen. Korot tulevat voittoina valtion kassaan eikä lainoja tarvitse itselleen maksaa. Velat mitätöityvät itsestään.
Tämä jos mikä on hyvä uutinen ja sitä voi toitottaa tuutit tötteröllä.


Pieni lainaus jutun lopusta:
” Siitä EKP sen paremmin kuin Suomen Pankki eivät ole kertoneet sanaakaan, milloin ja miten ne aikovat aikanaan purkaa tukiostoin kokoamaansa hervotonta velkakirjasalkkua. Yksi käypä mahdollisuus on, että eivät milloinkaan eivätkä mitenkään.
Mikään ei ole Suomen Pankille helpompaa kuin pitää ostetut velkakirjat hallussa niiden eräpäivään asti ja erääntymisen jälkeen ostaa samalla summalla uusia samanlaisia velkakirjoja tilalle.
Kun SP vielä tilittää kyseisistä velkakirjoista saamansa korkotulot voitonjakona takaisin korot maksaneelle valtiolle, on tämä osa valtion velasta yhtä tyhjän kanssa.
Tämä tarkoittaisi käytännössä kyseisten velkojen mitätöimistä.

Linkki Taloussanomien juttuun (velka kääntynyt laskuun)
http://m.taloussanomat.fi/porssi/2015/10/07/tanaan-on-h-hetki-suomen-pankki-katkaisee-velkakierteen/201513001/170
Mielenkiintoisen facebook-kommentin pohjalta jatkoin hieman jutun parissa:

"Herää kysymys, että mistä Suomen Pankki saa rahat tukiostoihin? Siirtyykö valtion velka Suomen Pankille? Vai onko Suomen Pankilla ollut niin paljon rahaa "tilillä", että voi käyttää nitä tukiostoihin? Vai onkohan raha tullut tyhjästa?"

Pienvittuilija perehtyi varallisuuskysymykseen:
Suomen Pankilla on merkittävä varallisuus, jolla se voi harjoittaa finanssipolitiikkaa EKP:n antamissa raameissa.


Taloussanomien jutusta pari pientä nostoa.
1.”Sen sijaan euroalueella on täysin alueen keskuspankin EKP:n päätettävissä, minkälaiset toimet sen omien määritelmien mukaan ovat hintavakauden vaalimiseksi välttämättömiä rahapolitiikan toimenpiteitä. Niinpä se on tulkinnut, että "julkisen sektorin velkapapereiden osto-ohjelma" on rahapolitiikan harjoittamista.”

Eli suomeksi kyseessä on yksi tapa maksaa pois valtionvelkaa.  Ja niin nerokkaalla tavalla, että se ei ihan heti aukea kansalle.  Yhä voidaan ihmisiä pelotella velkakriisillä ja jättää mainitsematta, että ollaankin velkaa itselle.

2. ”Suomen Pankki on valtion kokonaan omistama ja takaama keskuspankki. Tahtoo sanoa, että valtion velka sen omalle keskuspankille on kuin valtion velkaa itselleen.”

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti